Elke plant kiest haar eigen plek

Elke plant kiest haar eigen plek

Maar al te vaak zien we een leeg plekje in huis dat we willen opvullen met wat groen. En bijna altijd kiezen we dan een plant die we echt mooi vinden. Logisch? Nee, niet helemaal! Want maar al te vaak bloeit die mooie plant dan toch niet zoals het moet op je lege plekje.

Wat doen we fout? Lees het in deze blog.

Planten hebben elk een lichtbehoefte. Dat kan gaan van geen zon, schaduw dus, tot heel veel zon. Veel planten bevinden zich daar ergens tussenin. Deze planten hebben wat van beide werelden nodig. Af en toe zon, maar meestal indirect licht, en voldoende schaduw.

Vooraleer je een plant aankoopt, bepaal je vanuit welke invalshoek je gaat kiezen. Als je vertrekt vanuit het lege plekje, moet je je de vraag stellen hoeveel licht die plek geeft, direct zonlicht, schaduw of hier iets tussenin, dat is dan halfschaduw. Van daaruit kan je zoektocht beginnen. Je gaat op zoek naar een mooie plant die volgens haar lichtbehoefte volledig past op haar nieuwe plek. Geen zorgen, er is echt keuze genoeg!

Wat doe je dan als je in zwijm bent gevallen voor die ene plant? Gewoon doen! Laat die liefde niet schieten. Maar, kijk naar haar lichtbehoefte en zoek dan met dit in het achterhoofd een ideale plek uit.

Elke plant kiest haar eigen plek. Zo simpel is het!